Suflet ze śliwek suszonych

Opublikowano: 03.04.2008, 22:02
Reklama
Składniki:
20 dag śliwek suszonych,
15 dag migdałów,
3 białka,
8 dag cukru pudru,
sok z cytryny,
4 białka,
5 dag cukru pudru.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte i namoczone śliwki ugotować. Przetrzeć. Sparzyć migdały wrzącą wodą. Obrać ze skórki. Zetrzeć. Utrzeć z cukrem i białkami. Skropić sokiem z cytryny. Formę wysmarować tłuszczem. Posypać bułką tartą. Przelać pianę. Wyrównać powierzchnię. Wysuszyć w piekarniku.
Z białek ubić sztywną pianę. Wsypać cukier puder pod koniec ubijania. Wymieszać z przecierem śliwkowym. Przełożyć na przygotowany spód. Zapiec.
Reklama
Reklama
Reklama