Reklama
Składniki:

10 dag kaszy manny,
10 dag cukru,
1 opakowanie cukru waniliowego,
2 szklanki jasnego piwa,
3 jajka,
10 dag rodzynek,
2 łyżki masła,
2 łyżki cukru kryształu,
skórka starta z 1/2 cytryny,
1/3 szklanki syropu z wiśni lub malin.

Reklama
Przygotowanie:

Z białek ubić pianę. Do piwa wsypać kaszę. Odstawić na 10 minut. Po czym wsypać cukry, rodzynki i skórkę. Wlać żółka. Z białek ubić pianę. Ostrożnie wymieszać z masą z kaszy. Wlać do naczynia żaroodpornego (uprzednio wysmarowanego masłem i wysypanego ukrem). Piec w temp. 175 st. C przez 45 minut. Wyjąć. Polać syropem. Od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama