Suflet jak w Anglii

Opublikowano: 20.08.2008, 20:35
Reklama
Składniki:
10 dag kaszy manny,
10 dag cukru,
1 opakowanie cukru waniliowego,
2 szklanki jasnego piwa,
3 jajka,
10 dag rodzynek,
2 łyżki masła,
2 łyżki cukru kryształu,
skórka starta z 1/2 cytryny,
1/3 szklanki syropu z wiśni lub malin.
Reklama
Przygotowanie:
Z białek ubić pianę. Do piwa wsypać kaszę. Odstawić na 10 minut. Po czym wsypać cukry, rodzynki i skórkę. Wlać żółka. Z białek ubić pianę. Ostrożnie wymieszać z masą z kaszy. Wlać do naczynia żaroodpornego (uprzednio wysmarowanego masłem i wysypanego ukrem). Piec w temp. 175 st. C przez 45 minut. Wyjąć. Polać syropem. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama