Strucla z dżemem

Składniki:
3 szklanki mąki,
5 dag drożdży,
5 łyżek cukru,
8 dag margaryny,
2 jajka,
3/4 szklanki mleka,
10 dag marmolady,
30 dag dżemu,
sól.
Przygotowanie:
Rozetrzeć drożdże w ciepłym mleku, a następnie dodać szklankę mąki. Rozczyn wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia Jaja rozmieszać z cukrem. Na parze delikatnie kołysać aż cukier rozpuści się. Połączyć z wyrośniętym rozczynem. Dodać sól i pozostałą mąkę. Wyrobić ciasto. Dodać rozpuszczony, ciepły tłuszcz i dalej wyrabiać, aż ciasto zacznie odstawać od ręki. Pozostawić je do wyrośnięcia. Podzielić ciasto na porcje, rozwałkować na grubość około 1 cm, posmarować dżemem zmieszanym z marmoladą i zwinąć formując podłużne strucle. Strucle przekroić wzdłuż i obie czę?ci splatać w ten sposób, aby widoczne było nadzienie. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Wysypać bułką tartą. Przełożyć struclę. Pozostawić do wyrośnięcia. Piec 50 minut.