Reklama
Składniki:

- 50 dag truskawek
- 15 dag cukru pudru
- szklanka musującego białego wina
- 2 białka
- sok z całej cytryny
- kilka truskawek do dekoracji

Reklama
Przygotowanie:

1. Opłukane i przekrojone na pół truskawki zmiksuj z sokiem z cytryny.

2. Białka ubij na sztywno, dosyp cukier puder, miksuj jeszcze 10 sekund, aż cukier się rozpuści, a piana będzie sztywna i lśniąca.

3. Połącz z truskawkami i winem musującym.

4. Mus przelej do płaskiego naczynia, wstaw na 7 godzin do zamrażarki. Co godzinę delikatnie ubijaj mikserem lub energicznie mieszaj łyżką.

Reklama

5. Z masy formuj kulki, nałóż do schłodzonych pucharków, udekoruj truskawkami. Przed podaniem deser możesz dodatkowo ozdobić opłukanymi listkami świeżej mięty.

Reklama
Reklama
Reklama