Przepisy Magdy Gessler - sorbet poziomkowy z szampanem
Właśnie pojawiły się pierwsze poziomki… Ich smak i zapach kojarzą mi się wyłącznie z beztroskim szczęściem!
Opublikowano: 17.06.2013, 03:31
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- Poziomki 3 szklanki
- Cukier 0,75 szklanki
- Szampan 1 szklanka
- Sok z pomarańczy 3 łyżki
Reklama
Przygotowanie:
- Ugotować syrop z cukru i pół szklanki szampana. Ostudzić.
- Odłożyć kilka poziomek do dekoracji, resztę zmiksować z syropem cukrowym sokiem z pomarańczy i pozostałym szampanem.
- Przełożyć do maszynki do robienia lodów i zamrażać około pół godziny.
- Sorbet poziomkowy z szampanem przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika lub zjeść do razu po przygotowaniu.
Magda Gessler jest restauratorką
i redaktor naczelną serwisu Smaki Życia.pl

Reklama
Reklama
Reklama