Reklama
Składniki:

- 50 dag mięsistych pomidorów
- 3/4 szklanki wytrawnego białego wina
- 1/2 łyżeczki soli
- kilka kropli sosu z ostrej papryki tabasco
- kilka pomidorków koktajlowych do dekoracji

Reklama
Przygotowanie:

1. Pomidory sparz, obierz ze skórki, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój na niewielkie kawałki, zmiksuj z solą.

2. Mus pomidorowy wymieszaj z wytrawnym białym winem, dopraw do smaku kilkoma kroplami sosu tabasco.

3. Masę przelej do płaskiego naczynia. Wstaw na 5 godzin do zamrażarki. Co 30 minut zamieszaj zawartość naczynia widelcem.

Reklama

4. Gotowy sorbet przełóż do pucharków, udekoruj pomidorkami koktajlowymi.

Reklama
Reklama
Reklama