Reklama
Składniki:
- 60 dag żółtej papryki
- szklanka białego wytrawnego wina
- 1/2 pęczka posiekanej kolendry
- biały pieprz
- sól
- curry
- słodka mielona papryka
Reklama
Przygotowanie:
1. Papryki umyj, osusz papierowym ręcznikiem, przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne. Drobno pokrój, zalej winem i gotuj na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, ok. 5 minut. Przestudź, zmiksuj, dopraw do smaku sporą ilością soli, curry, białego pieprzu oraz mielonej słodkiej i ostrej papryki. Dosyp posiekaną kolendrę, lekko wymieszaj.
2. Przygotowaną masę przelej do płaskiego naczynia i zamrażaj 6 godzin, mieszając co 30 minut.
Reklama
3. Łyżką namoczoną w ciepłej wodzie formuj kulki. Podawaj w szklanych schłodzonych pucharkach.
Reklama
Reklama
Reklama