Reklama
Składniki:
- 4 owoce kiwi
- 1/3 szklanki cukru
- 2 białka
- sok z połowy cytryny
- owoc kiwi do dekoracji
Reklama
Przygotowanie:
1. W garnku zagotuj szklankę wody z cukrem, zmniejsz ogień i gotuj powoli, co jakiś czas mieszając, ok. 10 minut. Syrop zdejmij z gazu, odstaw do ostudzenia.
2. Owoce kiwi cienko obierz, pokrój na mniejsze kawałki, zmiksuj, wymieszaj z zimnym syropem cukrowym.
3. Białka ubij na sztywno, wymieszaj z musem owocowym. Masę przelej do płaskiego, zamykanego pojemnika. Wstaw do zamrażarki na 4–5 godzin, co jakiś czas mieszaj zamarzający sorbet widelcem.
Reklama
4. Gotowy deser przełóż do pucharków, udekoruj pokrojonym na cienkie plasterki kiwi.
Reklama
Reklama
Reklama