Reklama
Składniki:

5 jajek,
1 szklanki cukru,
1 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3 łyżki żelatyny,
1 szklanki jogurtu naturalnego,
2 szklanki kremówki,
3 łyżki soku z wiśni,
1/2 szklanki cukru pudru,
5 gruszek,
5 łyżek cukru,
platki migdałowe.

Reklama
Przygotowanie:

Upiec biszkopt. Gruszki obrać i pokroić na ćwiartki. Obgotować w wodzie z pięcioma łyżkami cukru. Namoczyć żelatynę w dwóch łyżkach wody. Podgrzać. Wymieszać z jogurtem. śmietanę ubić z cukrem. Połączyć z jogurtem. Podzielić drem na pół. Do jednej części dodać sok z wiśni. Przekroić biszkopt na pół. Przełożyć białym kremem. Ułożyć gruszki. Kremem z sokiem z wiśni posmarować wierzch i boki. Oprószyć platkami migdałowymi.

Reklama
Reklama
Reklama