Śmietankowy biszkopt z truskawkami

Składniki:
Biszkopt:
7 jajek,
6 łyżek cukru,
5 łyżek mąki pszennej,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki wody.
Masa:
750 ml śmietany kremówki,
2 łyżki cukru,
1/2 opakowania cukru waniliowego,
2 łyżeczki żelatyny,
50 dag truskawek,
2 łyżki dżemu truskawkowego.
Przygotowanie:
Ubić pianę z białek i cukru. Wlać żółtka. Ubić. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Wsypać przesiane z proszkiem mąki. Wlać wodę. Ostrożnie wymieszać.Blaszkę natłuścić i oprószyć bułką tartą. Wlać ciasto. Upiec w temp. 180 st. C. Ostudzić. Przekroić na dwa placki.
Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody. Wystudzić i dodać do śmietany. Posmarować biszkopt połową śmietany. Umyć i pokroić na ćwiartki Owoce. Rozłożyć na śmietanie. Posmarować pozostałą śmietaną. Nakryć dwugim plackiem. Posmarować dżemem. Wstawić na dwie godziny do lodówki.