Reklama
Składniki:

Ciasto:
10 dag cukru pudru,
30 dag mąki,
żółtko,
20 dag masła.

Reklama

Krem:
jajko,
dwa żółtka,
pół litra mleka,
10 dag masła,
15 dag mąki,
1 opakowanie cukru waniliowego.

Przygotowanie:
Reklama

Zagnieść kruche ciasto. Przykryć. Odstawić na pół godziny. Rozwałkować na grubość 2 cm i wylepić nim foremki. W tym celu ustawić małe foremki do babeczek jedna koło drugiej. Rozwałkowane ciasto nawinąć na wałek i przenieść na foremki. Ugnieść ciasto ręką, odciąć skrawki i ugnieść ręką w foremkach, żeby dokładnie przylegało do ścianek. Skrawki i pozostałe ciasto rozwałkować i wylepić dalszą porcję foremek. Babeczki wypełnić kremem śmietankowym. Przykryć cienką warstwą ciasta i piec pół godziny w gorącym piekarniku.

Reklama
Reklama
Reklama