Reklama
Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
- 2 łyżki mąki ryżowej
- 5 płaskich łyżek Nestlé Sinlac
- łyżka oleju
- 60 ml wody
- szczypta soli.
Nadzienie:
- duże jabłko
- 2,5 łyżeczki Nestlé Sinlac
- cukier do smaku
- kawałek banana


Reklama
Przygotowanie:

Połącz Nestlé Sinlac z wodą. Dodaj olej, mąkę ryżową, sól i wymieszaj. Rozgrzej patelnię. Olej do smażenia dodaj tylko do pierwszego naleśnika. Kolejne smaż, nie dodając tłuszczu. Jabłko obierz, pokrój na kawałki, podduś na małym ogniu w niewielkiej ilości wody. Kiedy zamieni się w papkę, wsyp Nestlé Sinlac i zamieszaj. Do smaku możesz dosypać trochę cukru. Jeśli konsystencja będzie rzadka, dodaj kawałek rozgniecionego banana. Placuszki posmaruj masą jabłkowo-bananową, zwiń i pokrój w poprzek. Możesz je posypać cukrem pudrem.



Reklama
Reklama
Reklama