Reklama
Ilość kalorii: 130
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 20
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 150 ml wody
  • 40 dag mleka w proszku
  • łyżka rumu
  • 1,5 szklanki mieszanych orzechów
  • 0,5 szklanki suszonej żurawiny
  • 5 dag kandyzowanego ananasa
  • 5 dag wiórków kokosowych
Reklama
Przygotowanie:

1. W rondelku umieść pokrojone masło, cukier, dodaj wodę.
2. Mieszając, podgrzewaj, aż wszystkie składniki połączą się.
3. Zestaw z ognia, przestudź.
4. Połącz z mlekiem w proszku i rumem.
5. Dodaj podprażone na suchej patelni orzechy oraz żurawinę, ananas i wiórki.
6. Całość dokładnie wymieszaj.
7. Prostokątną blaszkę wyłóż folią spożywczą.
8. Przełóż do niej masę, ubij łyżką i wyrównaj.
9. Gdy masa wystygnie, wstaw ją na 3–4 godziny do lodówki, by całkowicie zastygła.
10. Blok podawaj krojony w prostokąty.

Reklama

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"

Reklama
Reklama
Reklama