Słodka babka chlebowa

Opublikowano: 03.09.2008, 23:11
Reklama
Składniki:
12 jajek,
30 dag masła,
4 łyżki śmietany,
1 szklanki utartego i razowego chleba,
15 dag mąki ziemniaczanej,
20 dag cukru,
2,5 szklanki mąki pszennej,
0,5 łyżeczki mielonego cynamonu,
szczypta utartej gałki muszkatołowej,
tłuszcz do smarowania formy.
Reklama
Przygotowanie:
Utrzeć żółtka z cukrem i podgrzanym masłem. Dodać mąkę, śmietanę, utarty chleb, przyprawy i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Z białek ubić pianę. Delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Piec w temp. 180 st. C przez 45 min.
Reklama
Reklama
Reklama