Reklama
Ilość kalorii: 400
Czas przygotowania: 150 min
Ilość porcji: 10
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

Ciasto:

  • 20 dag mąki
  • 10 dag cukru
  • 8 dag masła
  • jajko
Reklama

Masa:

  • 50 dag sera białego
  • szklanka kwaśnej śmietany
  • budyń waniliowy
  • 15 dag cukru
  • 2 jajka
  • Wierzch:
  • 50 dag wiśni
  • czerwona galaretka
  • 3 łyżki cukru

Obłożenie:

  • ok. 35 dag drobnych owoców jagodowych (porzeczki, maliny, truskawki, jeżyny)
Przygotowanie:
Reklama
  1. Z podanych składników zagnieć ciasto. Foremkę 18 x 25 cm wyłóż pergaminem i nałóż ciasto. Ser zmiksuj z cukrem, śmietaną, budyniem, jajkami. Rozłóż na cieście. Piecz 45 minut (185 st.).
  2. Wiśnie opłucz, wydryluj, zasyp cukrem i chwilę gotuj. Galaretkę przygotuj w 2/3 wody zalecanej w przepisie. Wymieszaj z wiśniami i, gdy zacznie tężeć, rozłóż na cieście. Chłodź godzinę. Przed podaniem obłóż opłukanymi i osuszonymi owocami.
Reklama
Reklama
Reklama