Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Biszkopt:

Reklama
  • 8 łyżek cukru,
  • 5 jajek,
  • 3/4 szklanki mąki,
  • cukier waniliowy.

Masa serowa:

  • 30 dag twarogu,
  • 2 jajka,
  • 5 dag margaryny,
  • 3 łyżki cukru,
  • bakalie.
Przygotowanie:
Reklama
  1. Masa serowa: zmielić ser. Utrzeć margarynę z żółtkami i cukrem. Wymieszać z serem i bakaliami. Z białek ubić pianę. Dodać do masy.
  2. Biszkopt: Z białek ubić pianę. Powoli dodawać cukier i cukier waniliowy. Rozmącić żółtka. Połączyć.
  3. Formę wysmarować tłuszczem. Posypać bułką tartą. Przelać ciasto. Wierch posmarować dokładnie masą serową. Piec czterdzieści pięć minut.
Reklama
Reklama
Reklama