Serowa biała dama

Opublikowano: 16.04.2008, 22:44
Reklama
Składniki:
Ciasto:
0,5 kg mąki,
8 żółtek,
30 dag margaryny,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
3/4 szklanki cukru.
Masa serowa:
1 kg sera,
1 szklanka mleka,
8 białek,
25 dag cukru,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
1 łyżka mąki pszennej,
zapach cytrynowy.
Reklama
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto. Podzielić na pół. Jedną cześć włożyć do lodówki; drugą wylepić spód i boki formy. Zmielić ser dwa razy. Dodać cukier, mąkę i aromat. Z białek ubić pianę. Wymieszać z serem. Przełożyć masę serową na ciasto w tortownicy. Ciasto z lodówki zetrzeć na tarce. Ułożyć na masie. Piec 1, 5 godziny.
Reklama
Reklama
Reklama