Reklama
Składniki:

- 24 kwadratowe herbatniki
- 1,20 kg mielonego odciśniętego białego sera
- kostka masła
- 20 dag cukru pudru
- sok i skórka starta z całej pomarańczy
- kilka truskawek
- kolorowe żelki
- opakowanie gotowego lukru

Reklama
Przygotowanie:

1. W dużej misce utrzyj lub zmiksuj na puch cukier z masłem. Cały czas ucierając, dodaj po łyżce biały ser. Na końcu wlej sok z pomarańczy i otartą skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszaj.

2. Na blacie ułóż duży kawałek folii aluminiowej, rozłóż herbatniki w czterech rzędach, posmaruj połową masy serowej, na środku ułóż truskawki. Na truskawkach rozłóż pozostały ser.

Reklama

3. Folię aluminiową unieś z obu stron, tak aby herbatniki po złączeniu utworzyły trójkąt. Zawiń w folię i chłodź 30 minut. Na koniec udekoruj dowolnie żelkami przyklejonymi na gotowy lukier.

Reklama
Reklama
Reklama