Reklama
Składniki:

Ciasto:
30 dag mąki,
3 żółtka,
10 dag cukru,
łyżka smalcu,
10 dag margaryny,
2 łyżki proszku do pieczenia.

Reklama

Masa serowa:
1 kg białego sera,
szklanka cukru,
pół skzlanki oleju,
2 szklanki mleka,
budyń śmietankowy,
olejek pomarańczowy.

Rosa:
szklanka cukru,
3 białka.

Przygotowanie:
Reklama

Ser zmielić. Wszystkie składniki ciasta wraz z serem zmiksować.
Wszystkie składniki ciasta zagnieść.
Formę wysmarować tłuszczem. Ułożyć ciasto. Wlać masę serową. Piec w temp. 220 st. C przez czterdzieści pięć minut. Z białek ubić pianę z jedną szklanką cukru. Ułożyć na serniku. Piec przez 15 minut.

Reklama
Reklama
Reklama