Reklama
Składniki:

75 dag zmielonego sera,
4 łyżki podgrzanego likieru amaretto,
10 dag rodzynek,
29 dag masła,
10 dag cukru pudru,
8 dag cukru,
6 jajek,
8 dag kaszy manny,
1 budyń śmietankowy,
1 puszka mandarynek,
galaretka brzoskwiniowa.

Reklama
Przygotowanie:

Do likieru wsypać rodzynki. Utrzeć masło z cukrem pudrem, serem i żółtkami. Powinna powstać pulchna masa. Z białek i cukru ubić pianę. Wsypać budyń, odsączone rodzynki i kaszę. Wymieszać z serem. Tortownicę natłuścić. Wypełnić masą. Piec w temp. 175 st. C przez 75 minut. Nastepnie na wierzchu ułożyć odsączone mandarynki. Przygotować galaretkę na zalewie z mandarynek. Kiedy będzie tężeć, ułożyć na owocach.

Reklama
Reklama
Reklama