Sernik z kukurydzianym spodem

Opublikowano: 17.04.2008, 09:44
Reklama
Składniki:
Ciasto:
15 dag herbatników,,
5 dag płatków kukurydzianych
10 dag roztopionego masła.
Masa:
4 jajka,
12, 5 dag cukru,
40 dag serka wiejskiego,
40 dag mielonego twarogu,
2 łyżki mąki,
1 łyżka soku z cytryny,
10 sag roztopionego masła,
200 ml śmietany kremówki,
dżem wiśniowy.
Reklama
Przygotowanie:
Blaszkę wysmarować tłuszczem. Rozgnieść herbatniki i płatki. Wymieszać z masłem i wylepić spód blaszki. Posmarować dżemem. Włożyć do lodówki. Utrzeć jajka z cukrem. Dodać sery, sok z cytryny, pod koniec masło. Dokładnie wymieszać. Przełożyć na spód. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut. Wyjąć z piekranika. Polać śmietaną. Zrobić keksy z dżemu. Wstawić jeszcze na 15 minut do piekarnika.
Reklama
Reklama
Reklama