Reklama
Składniki:

Ciasto:
20 dag mąki,
1/2 kostki masła,
3 łyżki cukru,
1 jajko,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Masa:
75 dag sera trzykrotnie mielonego,
20 dag cukru,
3 żółtka,
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 szklanki śmietanki,
3 łyżki wiórków kokosowych,
2 łyżki rodzynek,
1 czubata łyżka skórki pomarańczowej,
1 budyń waniliowy.

Reklama

Beza:
10 dag wiórków kokosowych,
3 białka,
3 łyżki cukru.

Przygotowanie:
Reklama

ciasto: zagnieść ciasto ze wszystkich składników. Na 45 minut włożyć do lodówki. Przełożyć do formy. Podpiec w temp. 180 st. C przez 20 minut. Masa serowa: utrzeć żółtka z cukrem. Wymieszać budyń ze śmietaną i proszkiem do pieczenia. Dodawać do żółtek, stale ucierając. Wymieszać z serem. Wsypać wiórki i bakalie. Dokładnie wymieszać. Beza: z białek ubić pianę. Pod koniec ubijania wsypać cukier i wiórki kokosowe. Masę ułozyć na cieście. Wlać pianę kokosową. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.

Reklama
Reklama
Reklama