Reklama
Składniki:

- 0,5 kg tłustego sera
- 3 jaja
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 10 dag masła
- galaretka pomarańczowa
- ananasy (mogą być z puszki)
- paczka herbatników lub biszkoptów


Reklama
Przygotowanie:

Galaretkę rozpuść w szklance wody i ostudź. Jajka umyj, sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Masło rozetrzyj z cukrem i żółtkami. Ser zmiel dwa razy, dodaj do masła. Z białek ubij pianę. Do masy serowej dodaj połowę tężejącej galaretki i pianę. Formę wyłóż biszkoptami lub herbatnikami. Nałóż na nie masę serową. Gdy nieco stężeje, na wierzchu ułóż owoce, zalej je pozostałą galaretką. Sernik wstaw do lodówki na dwie godziny.

Reklama
Reklama
Reklama