Składniki:
Spód sernika- 0,5 margaryny Kasi, 1 szklanka cukru, 2 jajka, 1szklanka mąki, 1 szklanka kartoflanki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa- 1,5kg sera mielonego, 2szklanki cukru, 1kostka margaryny, 8 jajek(oddzielić żółtka i białka), budyń waniliowy, 1,5 łyżki mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia, rodzynki
Przygotowanie:
CIASTO- wymieszać wszystkie składniki, zagnieść, wyrobić na gładkie ciasto, rozwałkować i wylepić wcześniej natłuszczoną blache. MASA-połączyć składniki, jajka rozdzielić żółtka od białek, z białek ubić pianę i dodawać do powstałej masy wymieszać i dodać opruszone mąka rodzynki.Piec 60 minut w temp 160 stopni.MASA CZEKOLADOWA-Rozpuścić pół kostki masła, dodać 3 duże łyżki kakao i cukier do smaku, mieszać aż powstanie gesta masa, następnie rozsmarować na ostygłym serniku.Smacznego ;)