Reklama

Składniki:
- 15 dag masła
- 15 dag andrutów
- 60 dag wiśni
- 5 łyżeczek żelatyny
- 50 dag twarogu
- 25 dag serka mascarpone
- 2 szkl. kremówki
- sok z cytryny
- cukier waniliowy
- 8 łyżek cukru
- sok wiśniowy
- 2 galaretki wiśniowe

Reklama

Sposób wykonania:
1. Andruty zmiksować z masłem. Masą wyłożyć spód formy. Wstawić na godzinę do lodówki.

2. Twaróg utrzeć z serkiem mascarpone, sokiem z cytryny, cukrem waniliowym i cukrem oraz 1/2 szklanki soku wiśniowego (można zastąpić likierem wiśniowym). Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Na koniec dodać ubitą śmietanę, wymieszać.

3. Masę rozłożyć na spodzie z andrutów, na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie, zalać tężejącą galaretką. Wstawić na 4 godziny do lodówki.

Reklama

Pyszne ciasta - forum >>

Reklama
Reklama
Reklama