Reklama
Składniki:

- 60 dag twarogu
- 3 żółtka
- po 3/4 szklanki kremówki i cukru
- 15 dag masła
- kieliszek wiśniowego soku
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- 3–4 brzoskwinie świeże lub z puszki
- owoce do dekoracji

Reklama
Przygotowanie:

1. Twaróg odcisnąć, przetrzeć przez sito, wymieszać z kremówką (można ją przedtem ubić, deser będzie lżejszy).

2. Żółtka utrzeć z cukrem na parze, ostudzić, utrzeć z rozmiękczonym masłem, ucierając, dodawać masę serową.

3. Galaretki rozpuścić w połowie przewidzianej w przepisie wody, 3/4 dodać do serowej masy, wymieszać, kilka łyżek masy wymieszać z sokiem.

4. Do tortownicy wlać grubą warstwę masy, schłodzić, wylać na nią masę z sokiem, a po schłodzeniu pozostałą część.

Reklama

5. Zalać galaretką, ułożyć na niej cząstki brzoskwiń, ozdobić owocami, schłodzić.

Reklama
Reklama
Reklama