Reklama
Składniki:
- 1 gotowy spód biszkoptowy
- 3 serki homogenizowane
- 200 ml kremówki
- cukier wanilinowy
- 5 dag cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
- owoce
- galaretka
Reklama
Przygotowanie:
1. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości zimnej wody, ostudź. Galaretkę rozmieszaj w 1/2 l gorącej wody, odstaw, by wystygła.
2. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym i pudrem.
3. Serek połącz z tężejącą żelatyną i ubitą śmietaną. Masę wyłóż na spód biszkoptowy.
Reklama
4. Gdy masa stężeje, rozłóż na niej owoce (truskawki, maliny lub porzeczki), zalej tężejącą galaretką, schłodź.
Reklama
Reklama
Reklama