Reklama
Składniki:

- 1 gotowy spód biszkoptowy
- 3 serki homogenizowane
- 200 ml kremówki
- cukier wanilinowy
- 5 dag cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
- owoce
- galaretka

Reklama
Przygotowanie:

1. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości zimnej wody, ostudź. Galaretkę rozmieszaj w 1/2 l gorącej wody, odstaw, by wystygła.

2. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym i pudrem.

3. Serek połącz z tężejącą żelatyną i ubitą śmietaną. Masę wyłóż na spód biszkoptowy.

Reklama

4. Gdy masa stężeje, rozłóż na niej owoce (truskawki, maliny lub porzeczki), zalej tężejącą galaretką, schłodź.

Reklama
Reklama
Reklama