Reklama
Składniki:

25 dag margaryny,
40 dag mąki pszennej,
3 dag migdałów,
1 łyżeczki cynamonu,
75 dag jabłek,
3 łyżki soku z cytryny,
3 jajka,
40 dag chudego twarogu,
skórka starta z ½ cytryny,
1 budyń waniliowy ( na ½ litra mleka).

Reklama
Przygotowanie:

Do stopionej margaryny wsypać mąkę, migdały, 20 dag cukru, cynamon i sól. Zagnieść. Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Pokroić w ćwiartki. Skropić sokiem z cytryny. Utrzeć żółtka z serem. Wsypać 10 dag cukru, budń i skórkę. Z białek i cukru ubić pianę. Wymieszać z masą serową. Formę wysmarować tłuszczem. Napełnić masą do 3/4 wysokości. Połozyć owoce. Posmarować kremem serowym. Zetrzeć resztę ciasta. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.

Reklama
Reklama
Reklama