Reklama
Składniki:
6 łyżek masła,
10-15 dag biszkoptów,
1 torebka galaretki o smaku cytrynowym,
25 dag twarogu,
4 łyżki soku z cytryny,
5 łyżek cukru,
torebka cukru waniliowego,
1 i 1/2 pojemnika śmietany 30%,
kilka listków melisy.
Reklama
Przygotowanie:
1.zrobic spod;stopic maslo.pokruszyc biszkopty;wymieszac je z maslem.na parze ulozyc brzeg tortownicy,posrodku rozsmarowac mase biszkoptowa.lekko przycisnac,wlozyc do lodowki.2.galaretke rozpuscic w szklance goracej wody;ostudzic.twarog utrzec z sokiem cytrynowym;cukrem i cukrem waniliowym.ubic pojemnik 250ml smietany.3.gdy galaretka zacznie tezec;dodac do niej najpierw mase serowa;nastepnie bita smietane,na koniec pokrojone listki melisy.gotowa mase rozsmarowac na spodzie z biszkoptow,wstawic na 2 godziny do lodowki.
Reklama
Reklama
Reklama