Reklama
Składniki:
Ciasto:
10 dag margaryny,
25 dag mąki,
2 żółtka,
8 dag cukru pudru.
Reklama
Masa:
25 dag cukru pudru,
80 dag sera twarogowego,
100 ml śmietany,
15 dag masła,
8 żółtek,
5 dag rodzynek,
8 dag fig,
5 dag kawy naturalnej,
8 dag orzechów włoskich,
skórka pomarańczowa,
olejek cytrynowy,
proszek do pieczenia.
Przygotowanie:
Reklama
Przesiać mąkę. Dodać margarynę. Posiekać nożem. Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać. Zagnieść ciasto. Odstawić na godzinę. Rozwałkować. Wypełnić blaszkę. Upiec.
Sparzone orzechy obrać ze skórki. Zetrzeć. Oddzielić białka od żółtek. Utrzeć masło z cukrem. Dodać żółtka. Zmielić ser. Połączyć. Dodać śmietanę, orzechy, rodzynki, proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową, zmieloną kawę i olejek. Przełożyć ciasto. Upiec.
Reklama
Reklama
Reklama