Reklama
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

Na masę serową:

  • 60 dag arbuza
  • szklanka kremówki
  • 3 serki waniliowe (po 20 dag)
  • 3 spore łyżeczki żelatyny
  • cukier waniliowy
  • łyżka wiśniówki
Reklama

Na galaretkę:

  • 65 dag arbuza
  • 2,5 łyżeczki żelatyny
  • mały kieliszek wiśniówki
Przygotowanie:
Reklama
  1. Przygotuj masę serową. Żelatynę namocz w kremówce. Następnie delikatnie podgrzewając (najlepiej na parze), rozpuść. Wymieszaj z cukrem waniliowym, serkami oraz pokrojonym w kostkę arbuzem. Wlej wiśniówkę.
  2. Masę przełóż do niezbyt dużej tortownicy (26 cm). Odstaw do lodówki na 3 godziny.
  3. Zrób galaretkę arbuzową. Żelatynę namocz w 4 łyżkach wody i rozpuść na parze. Wymieszaj ze zmiksowanym arbuzem i wiśniówką. Wylej na stężały mus serowy.
  4. Sernik arbuzowy odstaw do lodówki na 3 godziny.
Reklama
Reklama
Reklama