Reklama
Składniki:

1 różowy grejpfrut,
1 pomarańcz,
3 mandarynki,
świeża skórka z cytryny,
sok z cytryny,
150 ml piwa imbirowego,
3 łyżki cukru pudru,
2 łodyżki imbiru w syropie, odsączone i drobno posiekane,
listki świeżej mięty.

Reklama
Przygotowanie:

Grejpfruta i pomarańczę i mandarynki podzielić na cząstki. Ułożyć owoce w salaterce. Skórkę cytryny zalać wodą i gotować 10 minut, aż zmięknie, następnie odsączyć i osuszyć. Wywar zachować. Zmieszać sok z cytryny, piwo imbirowe, cukier ii wywar ze skórki cytryny. Podgrzewać na małym ogniu 5 minut, aż cukier się rozpuści. Owoce zalać syropem i posypać posiekanym imbirem, skórką z cytryny i listkami mięty.

Reklama
Reklama
Reklama