Sałatka z owoców cytrusowych z imbirem

Opublikowano: 25.05.2008, 23:35
Reklama
Składniki:
1 różowy grejpfrut,
1 pomarańcz,
3 mandarynki,
świeża skórka z cytryny,
sok z cytryny,
150 ml piwa imbirowego,
3 łyżki cukru pudru,
2 łodyżki imbiru w syropie, odsączone i drobno posiekane,
listki świeżej mięty.
Reklama
Przygotowanie:
Grejpfruta i pomarańczę i mandarynki podzielić na cząstki. Ułożyć owoce w salaterce. Skórkę cytryny zalać wodą i gotować 10 minut, aż zmięknie, następnie odsączyć i osuszyć. Wywar zachować. Zmieszać sok z cytryny, piwo imbirowe, cukier ii wywar ze skórki cytryny. Podgrzewać na małym ogniu 5 minut, aż cukier się rozpuści. Owoce zalać syropem i posypać posiekanym imbirem, skórką z cytryny i listkami mięty.
Reklama
Reklama
Reklama