Reklama
Składniki:

- 250 dag mąki
- po szkl.mleka i wody gazowanej
- 2 jajka
- 40 dag sera waniliowego
- 5 dag czekolady
- 2 gałązki mięty
- sól i cukier

Reklama
Przygotowanie:

1. Mąkę zmiksuj z mlekiem, wodą, jajkami oraz po 1/2 łyżeczki soli i cukru. Z ciasta na natłuszczonej patelni usmaż kolejno ok. 15 naleśników.

2. Posiekaj miętę, czekoladę zetrzyj na drobnej tarce. Oba składniki wymieszaj z serkiem.

Reklama

3. Dwa naleśniki pokrój w cienkie paski. Na środku każdego z pozostałych naleśników układaj po porcji nadzienia. Brzegi naleśników unoś do góry i związuj paskiem naleśnikowym. Podawaj z lodami lub owocami.

Reklama
Reklama
Reklama