Jak zrobić rurki z kremem cytrynowym - przepis składniki i przygotowanie
Smakowity hit karnawału!
Opublikowano: 02.02.2016, 04:01
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 20 dag gotowego ciasta francuskiego
Reklama
Na krem maślany:
- 20 dag masła
- jajko
- łyżeczka cukru wanilinowego
- 3 łyżki cukru
- łyżka soku z cytryny
- stożkowe foremki do rurek
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić rurki z kremem cytrynowym!
- Ciasto francuskie rozwałkuj i potnij na centymetrowe paski.
- Foremki do rurek w kształcie stożków posmaruj masłem.
- Paski ciasta zawijaj na foremkach, tak aby warstwy ciasta zachodziły na siebie.
- Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10-15 minut, aż rurki się zezłocą. Wystudź.
- Jajko ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na parze.
- Gdy masa zgęstnieje, wymieszaj z sokiem cytrynowym, wystudź i zmiksuj z miękkim masłem.
- Rurki nadziewaj kremem.
Reklama
Zobacz więcej apetycznych pomysłów:
Jak zrobić tort czekoladowy?
Kulki Rafaello - przepis
Rolada waflowa z bananem - przepis
Oponki wiedeńskie - przepis
Faworki z miodem i makiem - przepis
Skrzydełka w coli - przepis
Reklama
Reklama
Reklama