Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag gotowego ciasta francuskiego
Reklama

Na krem maślany:

  • 20 dag masła
  • jajko
  • łyżeczka cukru wanilinowego
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka soku z cytryny
  • stożkowe foremki do rurek
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić rurki z kremem cytrynowym!

  1. Ciasto francuskie rozwałkuj i potnij na centymetrowe paski.
  2. Foremki do rurek w kształcie stożków posmaruj masłem.
  3. Paski ciasta zawijaj na foremkach, tak aby warstwy ciasta zachodziły na siebie.
  4. Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
  5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10-15 minut, aż rurki się zezłocą. Wystudź.
  6. Jajko ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na parze.
  7. Gdy masa zgęstnieje, wymieszaj z sokiem cytrynowym, wystudź i zmiksuj z miękkim masłem.
  8. Rurki nadziewaj kremem.
Reklama

Zobacz więcej apetycznych pomysłów:

Jak zrobić tort czekoladowy?
Kulki Rafaello - przepis
Rolada waflowa z bananem - przepis
Oponki wiedeńskie - przepis
Faworki z miodem i makiem - przepis
Skrzydełka w coli - przepis

Reklama
Reklama
Reklama