Reklama
Składniki:
Ciasto:
35 dag mąki,
10 dag cukru,
10 dag masła,
2 jaja,
pół litra mleka,
1 paczka proszku do pieczenia.
Reklama
Nadzienie:
15 dag konfitury z malin,
10 dag białego chleba wysuszonego,
utłuczonego i przesianego,
5 dag margaryny,
pół szklanki wody,
1 olejek rumowy,
1 paczka cukru waniliowego.
Lukier:
15 dag cukru pudru,
2 łyżki wody,
1 olejek rumowy.
Przygotowanie:
Reklama
Utrzeć masło, jajka i cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Stopniowo wsypywać do ucieranych składników. Wlać mleko. Dokładnie wymieszać. Upiec. Przekroić na pół.
Utrzeć margarynę i cukier waniliowy. Wsypać mąkę chlebową. Dodać konfiturę. Wlać olejek rumowy. Przełożyć ciasto. Utrzeć cukier puder z wodą i olejkiem rumowym. Przykryć tort. Posypać orzechami.
Reklama
Reklama
Reklama