Rożki migdałowo-waniliowe: pychotka na wiele okazji
Rożki migdałowo-waniliowe to proste do przygotowania, pyszne ciasteczka. Idealne do kawy i herbaty!
Opublikowano: 11.09.2008, 12:48
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 25 dag mąki pszennej,
- 18 dag schłodzonego masła,
- 7 dag cukru,
- 1 cukier waniliowy,
- 10 dag mielonych migdałów,
- szczypta soli,
- 3 opakowania cukru waniliowego do obtoczenia ciastek.
Reklama
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto. Ukształtować kulę. Owinąć w folię. Włożyć do lodówki na 60 minut. Rozwałkować. Ukształtować rożki. Ułożyć w odstępach na blasze wyścielonej papierem. Piec w temp. 220 st. C przez 15 minut. Po czym dokładnie obtoczyć w cukrze waniliowym.
Reklama
Reklama
Reklama