Reklama
Składniki:

- 1 kg jabłek
- 0,5 l kremówki
- 10 dag cukru
- cukier waniliowy
- 4 łyżeczki żelatyny
- biszkopty

Reklama
Przygotowanie:

1. Jabłka obrać, pokroić i usmażyć. Na koniec wsypać 3 łyżki cukru, wymieszać, ostudzić. Dodać 2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny, wymieszać, odstawić.

2. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z resztą cukru, cukrem waniliowym. Dodać 2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny.

Reklama

3. Do formy na comber wyłożyć część masy jabłkowej, odstawić na 10 minut do zamrażalnika. Na niej ułożyć biszkopty i śmietanę, schłodzić. Przykryć resztą masy jabłkowej. Schładzać 2 godziny.

Reklama
Reklama
Reklama