Reklama
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

Ciasto:

6 jajek
6 łyżek mąki
łyżka kakao
6 łyżek cukru

Reklama

Krem:

  • szklanka
  • kremówki 36-proc.
  • łyżeczka żelatyny
  • 2 pomarańcze
  • łyżka cukru waniliowego
  • łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Reklama
  1. Żółtka utrzyj z sokiem z cytryny oraz cukrem. Dodaj pianę z białek i mąkę z kakao.
  2. Ciasto wyłóż na pergamin. Piecz 10 min (180 st.). Ostudź, usuń pergamin.
  3. Żelatynę rozpuść w ciepłym soku z 1 pomarańczy.
  4. Kremówkę ubij z cukrem wanil., żelatyną i łyżeczką skórki z pomarańczy.
  5. Ciasto posmaruj kremem i posyp miąższem z drugiej pomarańczy. Zwiń roladę, schłodź.
Reklama
Reklama
Reklama