Rolada biszkoptowa z galaretką

Składniki:
- 5 jajek
- 25 dag cukru
- 15 dag mąki
- 1 galaretka truskawkowa
- cukier puder do posypania
Na krem:
- 0,5 l kremówki
- 10 dag cukru pudru
- 2 opakowania śmietanfiksu
Przygotowanie:
1. Żółtka utrzeć z cukrem, z białek ubić pianę i dodawać partiami do żółtek na przemian z przesianą mąką, wymieszać, wylać warstwę grubości pół cm na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 7–10 min w temp. 190 st. C, upieczony placek wyłożyć na wilgotną ściereczkę papierem do góry, zdjąć papier i zwinąć ze ściereczką, ostudzić.
3. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfiksem, galaretkę rozpuścić w połowie podanej ilości wody, zastudzić, pokroić w kostkę.
4. Ciasto rozwinąć, posmarować kremem, posypać galaretką, zwinąć w roladę, zawinąć ścisło i odstawić na godzinę do lodówki, posypać pudrem.