Reklama
Składniki:
- 20 dag mąki
- 10 dag mielonych migdałów
- po 15 dag margaryny i cukru pudru
- 3 żółtka, jedno ugotowane na twardo
- słoiczek marmolady lub konfitur
- posiekane migdały
Reklama
Przygotowanie:
Mąkę i mielone migdały posiekać z margaryną, dodać cukier puder, przetarte ugotowane żółtko i żółtka surowe. Zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię, wstawić na 2 godziny do lodówki. Ciasto rozwałkować na placek grubości ok. 0,5 cm, powycinać z niego trójkąty, na każdym położyć łyżeczkę marmolady, zwinąć, posypać drobno posiekanymi migdałami. Ciastka ułożyć na blasze, piec około 30 minut w 200°C.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama