Reklama
Składniki:

- 1,5 szklanki mąki
- 5 jajek
- szklanka cukru pudru
- łyżeczka miodu
- łyżka octu
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- szklanka bakalii

Reklama

Lukier:
- 2 łyżeczki cukru pudru
- sok z cytryny
- łyżka wody

Przygotowanie:

1. Bakalie dokładnie umyj i starannie osusz, rozdrobnij. Część pokrojonych bakalii odłóż do dekoracji, pozostałe oprósz mąką, zsyp jej nadmiar.

2. Żółtka utrzyj z cukrem i miodem, dolewając po kilka kropli octu. Dodaj ubitą z białek pianę, bakalie, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, całość wymieszaj.

Reklama

3. Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem, piecz 50 min w 180 st. C. Składniki lukru połącz, podgrzej, aż się rozpuszczą, posmaruj ciasto, ozdób bakaliami.

Reklama
Reklama
Reklama