Pyszny i łatwy tort śmietankowo - owocowy

Opublikowano: 30.06.2011, 09:54
Reklama
Składniki:
Masa:
• pół litra śmietanki 36%
• 4 łyżki cukru
• sezonowe owoce
• jasne spody tortowe Dan Cake
Reklama
Poncz:
• pół szklanki herbaty Earl Grey np. Lipton lub Posti
• 3 łyżeczki cukru
• 50 ml alkoholu (najlepiej krupnik)
• sok z połowy pomarańczy
• sok z połowy cytryny
Przygotowanie:
Reklama
Masa: Śmietankę razem z cukrem ubić na sztywno. Niewielką jej część, podobnie jak część owoców, odłożyć do udekorowania tortu, natomiast do reszty dodać sezonowe owoce (truskawki, jagody). Tak przygotowaną masą przełożyć jasne spody tortowe Dan Cake. Tort udekorować na wierzchu odłożoną wcześniej masą i owocami. Poncz: Herbatę posłodzić, a następnie dodać do niej alkohol oraz soki. Całość wymieszać i wylewać łyżeczką na spody tortowe – tak, by stały się lekko wilgotne.
Reklama
Reklama
Reklama