Reklama
Składniki:

- 3 czubate łyżki Nestlé Sinlac
- 1 szkl. mąki kukurydzianej
- 1 szkl. mąki ryżowej
- 50 g margaryny bezmlecznej
- 1/3 szklanki wody

Reklama
Przygotowanie:

Na głęboki talerz wyłóż margarynę (nie prosto z lodówki). Dodaj mąkę i posiekaj nożem. Do wody wsyp Nestlé Sinlac, wymieszaj i dodaj mąkę wymieszaną z margaryną. Zagnieć ciasto. Uformuj kulkę, włóż do foliowej torebki i schowaj do zamrażalnika na 15 minut. Posmaruj olejem blachę. Formuj z ciasta małe kulki, a potem placuszki o grubości ok. 1 cm, średnicy 2-3 cm (wyjdzie ok. 20 sztuk). Piecz w piekarniku wo temperaturze 200 C przez 15 min.

Reklama
Reklama
Reklama