Reklama
Składniki:

- 1 opakowanie galaretki truskawkowej lub malinowej
- kilka świeżych truskawek
- pół szklanki malin (mogą być mrożone)
- 2 łyżki jagód (mogą być mrożone)
- listki mięty lub melisy do dekoracji

Reklama
Przygotowanie:

1. Galaretkę wsyp do 1/2 l gorącej wody i mieszaj do czasu, aż całkowicie się rozpuści. Ostudź, a potem wstaw do lodówki, by stężała (by przyspieszyć tężenie, galaretkę można wylać do płaskiego, szerokiego naczynia).

2. Truskawki opłucz, osusz, odszypułkuj, poprzekrawaj na połówki lub ćwiartki.

3. Świeże maliny przebierz i oczyść. Świeże jagody przebierz, opłucz i osusz.

Reklama

4. Stężałą galaretkę wymieszaj łyżeczką i nakładaj do pucharków, przekładając ją owocami. Udekoruj listkami mięty lub melisy.

Reklama
Reklama
Reklama