Pucharki z galaretką i owocami

Opublikowano: 19.05.2009, 12:26
Reklama
Składniki:
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej lub malinowej
- kilka świeżych truskawek
- pół szklanki malin (mogą być mrożone)
- 2 łyżki jagód (mogą być mrożone)
- listki mięty lub melisy do dekoracji
Reklama
Przygotowanie:
1. Galaretkę wsyp do 1/2 l gorącej wody i mieszaj do czasu, aż całkowicie się rozpuści. Ostudź, a potem wstaw do lodówki, by stężała (by przyspieszyć tężenie, galaretkę można wylać do płaskiego, szerokiego naczynia).
2. Truskawki opłucz, osusz, odszypułkuj, poprzekrawaj na połówki lub ćwiartki.
3. Świeże maliny przebierz i oczyść. Świeże jagody przebierz, opłucz i osusz.
Reklama
4. Stężałą galaretkę wymieszaj łyżeczką i nakładaj do pucharków, przekładając ją owocami. Udekoruj listkami mięty lub melisy.
Reklama
Reklama
Reklama