Deser z galaretką i adwokatem - przepis
Zadziwiające danie na deser - pucharki z adwokatem i krokantem migdałowym zachwycą twoich wspaniałych gości! Przekonaj się o tym!

Opublikowano: 14.03.2013, 06:05
Reklama
Ilość kalorii: 270
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 2 niebieskie galaretki
- 250 ml kremówki
- 4 łyżki drobnych owoców jagodowych
- 100 ml likieru adwokat
- 10 dag płatków migdałowych
- łyżka cukru pudru
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki wody
- łyżka miodu
Reklama
Przygotowanie:
- Zrób krokant: zagotuj cukier z wodą, dodaj miód i płatki. Przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz 15 min (180 st.). Połam na kawałki.
- Galaretki rozpuść w 650 ml wody. Odstaw. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Domieszaj likier. Tężejącą galaretkę i krem nakładaj na przemian do pucharków. Posyp owocami i krokantem.
Reklama
Reklama
Reklama