Reklama
Ilość kalorii: 270
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 2 niebieskie galaretki
  • 250 ml kremówki
  • 4 łyżki drobnych owoców jagodowych
  • 100 ml likieru adwokat
  • 10 dag płatków migdałowych
  • łyżka cukru pudru
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki wody
  • łyżka miodu
Reklama
Przygotowanie:
  1. Zrób krokant: zagotuj cukier z wodą, dodaj miód i płatki. Przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz 15 min (180 st.). Połam na kawałki.
  2. Galaretki rozpuść w 650 ml wody. Odstaw. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Domieszaj likier. Tężejącą galaretkę i krem nakładaj na przemian do pucharków. Posyp owocami i krokantem.
Reklama
Reklama
Reklama