Przekładaniec kokosowy

Opublikowano: 30.08.2008, 12:34
Reklama
Składniki:
Ciasto:
40 dag krupczatki,
7 dag miodu,
7 dag masła,
15 dag cukru pudru,
łyżeczka sody,
1 jajko,
trochę wody.
Masa:
25 dag masła roślinnego,
20 dag cukru pudru,
2 żółtka,
2 szklanki mleka,
2 czubate łyżki kaszy manny,
torebka cukru waniliowego,
2 łyżki wiórków kokosowych.
Reklama
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Rozwałkować. Każdy nakłuć widelcem i osobno upiec. Ugotować gęstą kaszkę. Pozostawić do ostygnięcia. Wsypać wiórki. Utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ucierania, dodawać po łyżce kaszy. Masą przełożyć placki. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Reklama
Reklama
Reklama