Reklama
Składniki:

Biszkopt:
6 jajek,
4 łyżki mąki pszennej,
3 łyżki kawy cappucino sypkiej(najlepiej orzechowej),
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
6 łyżek cukru.
Krem:
pół litra mleka,
3 łyżki mąki pszennej,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
3 łyżki kawy cappucino,
5 łyżek cukru,
25 dag masła,

Polewa:
4 łyżki margaryny,
4 łyżki wody,
4 łyżki cukru,
2 łyżki kakao.

Reklama
Przygotowanie:

Biszkopt: z białek ubić pianę. Nie przerywając ubijania, wsypać mąkę, kawę i proszek. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Przekroić. Krem: ugotować budyń. Na kawałki pokroić masło. Dodać. Zmiksować. Przełożyć biszkopt. Polewa: wszystkie składniki zagotować. Odczekać ok. 5 minut. Polać ciasto.

Reklama
Reklama
Reklama