Prosta kremówka

Opublikowano: 26.06.2008, 14:48
Reklama
Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki,
1 kostka margaryny,
2 żółtka i 5 łyżek wody ( rozbić razem w szklance).
Krem:
1 litr mleka,
1 szklanka cukru,
cukier waniliowy,
4 jajka,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
3 łyżki mąki pszennej,
łyżka masła.
Reklama
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto z podanych składników. Podzielić na dwie części. Rozwałkować. Upiec dwa placki. Krem: ubić jajka z cukrem. Wsypać mąkę. Wlać mleko. Dodać masło. Zagotować na małym ogniu, stale mieszając. Posmarować kremem jeden placek. Nakryć drugim plackiem. Opróśzyć cukrem pudrem. Pozostawić do ostygnięcia.
Reklama
Reklama
Reklama