Porzeczkowe ciasto

Opublikowano: 24.06.2008, 14:51
Reklama
Składniki:
Ciasto:
2 czubate szklanki mąki,
2 jajka,
1 szklanka cukru pudru,
1 margaryna,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 cukier waniliowy,
2 łyżeczki śmietany,
czerwone porzeczki.
Kruszonka:
1/3 szklanki mąki,
2/3 szklanki wiórków kokosowych,
1/2 kostki masła,
1/2 szklanki cukru pudru.
Reklama
Przygotowanie:
Utrzeć masło z cukrem i cukrem pudrem. Wlać jajka. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wlać śmietanę. Utrzeć. Połączyć ze sobą wszystkie składniki kruszonki. Blaszkę natłuścić. Wlać ciasto. Oczyścić i umyć porzeczki. Rozłożyć na cieście. Posypać kruszonką. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut.
Reklama
Reklama
Reklama