Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag czerwonej porzeczki
  • pół puszki ananasa
  • szklanka kremówki
  • 2 łyżki nalewki porzeczkowej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki posiekanej czekolady mlecznej
Reklama
Przygotowanie:
  1. Porzeczki opłucz, osącz na sitku. Połowę ugnieć widelcem. Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywno. Dodaj przesiany cukier puder oraz ugniecione porzeczki. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.
  2. Resztę porzeczek wymieszaj z pokrojonym w kostkę ananasem oraz nalewką. Przełóż do pucharków. Udekoruj bitą śmietaną oraz posiekaną czekoladą.
  3. Przed podaniem schłodź.
Reklama
Reklama
Reklama